Prženi heljdin hleb bez glutena

Prženi heljdin hleb bez glutena
Probajte ovo jelo bez glutena Više »
Vrste dijeta: Histaminska dijeta, Dijeta bez glutena
 
  • 500 ml mleka
  • 100g brašna od heljde
  • 150g pirinčanog brašna
  • 100g brašna od tapioke
  • 3 jaja
  • kašičica ksilitola
  • prstohvat soli
  • ekološko nerafinirano kokosovo ulje

Sve sastojke pomešamo u jednoj posudi. Pustimo da testo odstoji cca 30 min, po potrebi dodamo još malo mleka, zatim na kokosovom ulju ispečemo napravljeno testo. U tiganj sipamo dobijenu mešavinu, kao da radimo omlet, zatim je iseckamo na više delova i i prevrćemo na obe strane,tako da su obe lepo ispečene. Testo ne sme biti predebelo, jer je tada lepljivo. Bolje je da pečemo manje količine testa i postupak ponovimo više puta. Ukoliko želite da pečeni hleb bude ukusniji ga po želji zasladite sa kokosovim šećerom.

 

Slični recepti