Bez glutenski hleb od kvinoje

Bez glutenski hleb od kvinoje
Zdravi hleb sa kvinojom, koji je izvor proteina. Više »
Vrste dijeta: Dijeta bez glutena, Dijeta Candida, Dijeta bez laktoze, Dijeta bez jaja, Dijeta bez životinjskih proteina
 
  • 1 + 3/4 šoljica kvinoje
  • 1/4 šoljice chia semenki
  • 1 šoljica vode za namakanje kvinoje
  • 1/4 šoljice maslinovog ulja
  • ½ kafene kašičice praška za pecivo
  • ½ kafene kašičice soli
  • ½ izcedjenog limuna
  • psilium

Priprema

Kvinoju operite u srednje velikoj posudi pod mlazom vode i ostavite je da se namoči u vodi preko noći. Chia semena stavite u manju čašu, koja je do ½ napunjena sa vodom , prekrijte ih i pustite takodje preko noći u frižideru. Sledeće jutro zagrejte rernu na 170°C.. Procedite kvinoju. Pomešajte kvinoju, chia semenke ½ šoljice vode, maslinovo ulje, prašak za pecivo, so, sok od limuna i sve zajedno izmiksajte u blenderu. Miksajte približno 3 minute na visokim obrtajima, dok mešavina ne dobije gustinu testa za palačinke ili postane malo gušće. Mešavinu sipajte u manji pekač, pecite na 90 min odnosno proverite sa nožem kada je testo pečeno. Ohladite i čuvajte hleb u frižideru.