Kada da se odlučimo za lečenje biorezonancom?

Kada da se odlučimo za lečenje biorezonancom?

22.05.2020

Biorezonanca se sve više prepoznaje kao prirodna metoda lečenja i nije više samo modni trend. U Sloveniji se ova vrsta lečenja praktikuje već 35 godina u inostranstvu 45 godina. Lekar, koji poznaje alternativne i komplementarne (dodatne) metode lečenja, zna da biorezonanca objedinjuje znanja iz tradicionalne kineske medicine, akupunkture i homeopatije, zavedena u moderno doba elektronike.

Kombinaciju ovih znanja koristimo u našim Bioresona centrima kako bi pomagali pacijentima. Kada i zašto da se odlučite za biorezonancu je jednostavno. Deo odgovora na to pitanje možete pročitati u nastavku članka ili nas kontaktirajte i o svemu se posavetujte sa našim osobljem.

Akutne bolesti

U centru Bioresona uvek savetujemo, da se akutna stanja leče kod specijalista iz različitih medicinskih oblasti, a da se zatim biorezonanca koristi kao dopunska komplementarna metoda uz lekarske savete.

Pacijentima koji imaju povišenu temperaturu kao znak bolesti i pri tom se loše osećaju, predlažemo da se o svemu prvo posavetuju sa svojim izabranim lekarom.

Istovremeno mogu kontaktirati i naš centar, gde će dodatno dobiti savete za brži oporavak. Ukoliko oporovak od akutne bolesti traje duže, onda je biorezonantna pomoć pravi izbor.

Izuzeci kod tog pravila su akutna uganuća skočnog zgloba, akutno pogoršanje alergije na polen ili neurodermatitis, gde se savetuje da pacijent počne sa biorezonantnim lečenjem odmah nakon pojave prvih simptoma i znakova. U slučaju alegije na polen, savetuje se izvodjenje terapija mesec dana pre pojave polena u atmosferi. O ovoj temi smo već pisali poseban članak, zato vas pozivamo da ga pročitate!

"Ne verujem više konvencionalnoj medicini."

Dogadja se da od pacijenta čujemo rečenice " Ne mogu mi pomoći", " Diagnostika i pregledi nisu pokazali ništa, a ja se uprkos tome ne osećam dobro." "Ne verujem više klasičnoj medicini !", " Samo lekove mi prepisuju!" Prednost komplementarnog lekara u lečenju takvih pacijenata je da zna da razmišlja i konvencionalno i nekonvencionalno, odnosno istovremeno je i klasični i komplementarni lekar. Samo lekar, koji poseduje znanja obe vrste medicine može da odluči kada i do koje mere može pomoći pacijentu prirodnim metodama lečenja, kako bi mu izboljšao zdravstveno stanje odnosno kada mora podvući crtu i reći da je biorezonanca samo podpora klasičnoj medicinskoj terapiji.

Hronične bolesti

Hronične bolesti su dobar primer saradnje obe grane medicine. Pacijenti se već leče uz pomoć klasične medicine, ali još uvek imaju prisutne simptome, zato kod nas dolaze po dodatnu pomoć. Uz pomoć biorezonance stavimo tu potrebnu " tačku na I" odnosno telo stimulišemo ka samoregulaciji i popravljenom metabolizmu, što za posledicu ima bolje zdravstveno stanje i bolju iskoristivost klasičnih lekova koje pacijenti već upotrebljavaju.

U hronične bolesti ubrajamo veliki broj različitih bolesti, koje traju duže od 6 meseci. Ukoliko imate bilo kakvo pitanje o prirodi vaše bolesti, nas uvek možete kontaktirati.

"Imam previše lekova."

U medicini postoji pravilo da bi broj lekova koje pacijent upotrebljava, morao biti ograničen na broj šest. U praksi to nažalost nije tako. Razlog je možda da se svaki specijalista usmerava u svoje područje, a zaboravlja druga područja zbog kojih pacijent takodje uzima lekove i interakciju izmedju lekova.

Posebno bi želeli da naglasimo, da u našim centrima nemamo ništa protiv lekova, ali smo protiv prekomerne upotrebe prevelikog broja lekova. Kroz dugogodišnju praksu smo došli do zaključka da uz pomoć biorezonance možemo uticati na metabolizam i bolji efekat lekova u organizmu, što posledično dovodi do toga da se nekom leku smanji koncetracija ili s vremenom prestane sa njegovom upotrebom. Najbolji primer za to su lekovi za povišen krvni pritisak. Naime biorezonantnim lečenjem možemo smanjiti nivo krvnog pritiska, još ako uz to uzimamo antihipertenzive možemo brzo doći do jako niskog krvnog pritiska.

 

Preventivna biorezonanca

Kada pacijent dodje do tačke dobrog ili poboljšanog zdravstvenog stanja, zajedno procenjujmo potrebu za periodičnim terapijama kako bi se takvo stanje održavalo. Naravno sve zavisi od vaše starosti, osnovne bolesti i dodatnih tegoba tj. od toka naših terapija u okviru biorezonantnog lečenja.

Uzmite zdravlje u svoje ruke i pridružite se biorezonantnim preventivnim programima.
Prevencija je oduvek bila pola zdravlja.

Medicinska biorezonanca - koje tegobe imaju naši pacienti najčešće?

Već 20 godina imamo najviše uspeha kod alergijskih bolesti, bilo da su kožne, respiratorne ili probavne simptomatologije. Možemo vam pomoći i kod hroničnih bolova, koji mogu biti autoimmune prirode ili posledica starosti tj. prevelike opterećenosti. Puno ljudi ima probleme tipa glavobolje, hormonske neravnoteže, koje takodje uspešno ublažavamo uz pomoć biorezonance. Ukoliko imate poseban problem, koji ne vidite na našoj listi, nas pozovite. Naš stručni tim će vam rado pomoći u pronalaženju odgovora na sva vaša pitanja.

Antonina Rome, dr.med.

 

Kontaktni obrazec

Kontaktirajte nas preko online obrasca i u najkraćem mogućem roku odgovorićemo Vam na upit.

Polja označena sa * su obavezna!

    1. Center Komplementarne medicine, Antonina Rome in partnerji, d.o.o. posebnu pažnju posvećuje zaštiti vaših ličnih podataka. Možete pročitati detaljnija pravila u vezi sa upotrebom i obradom vaših ličnih podataka u Politici privatnosti.