- 1 + 3/4 šoljica kvinoje
- 1/4 šoljice chia semenki
- 1 šoljica vode za namakanje kvinoje
- 1/4 šoljice maslinovog ulja
- ½ kafene kašičice praška za pecivo
- ½ kafene kašičice soli
- ½ izcedjenog limuna
- psilium
Priprema
Kvinoju operite u srednje velikoj posudi pod mlazom vode i ostavite je da se namoči u vodi preko noći. Chia semena stavite u manju čašu, koja je do ½ napunjena sa vodom , prekrijte ih i pustite takodje preko noći u frižideru. Sledeće jutro zagrejte rernu na 170°C.. Procedite kvinoju. Pomešajte kvinoju, chia semenke ½ šoljice vode, maslinovo ulje, prašak za pecivo, so, sok od limuna i sve zajedno izmiksajte u blenderu. Miksajte približno 3 minute na visokim obrtajima, dok mešavina ne dobije gustinu testa za palačinke ili postane malo gušće. Mešavinu sipajte u manji pekač, pecite na 90 min odnosno proverite sa nožem kada je testo pečeno. Ohladite i čuvajte hleb u frižideru.